Edith Pieterson Hypnotherapeut en Coach


GEZOCHT Jongeren tot 20 jaar!

DEPRESSIE⠀

Ben jij ouder van een jongere met depressieve klachten?⠀

Of ben jij een jongere tot 20 jaar met depressieve gedachten?⠀

Door mijn werk als hypnotherapeut en coach kom ik veel mensen tegen met depressief gedrag en/of denken. Hierdoor ben ik alles ook wel anders gaan zien en heb in theorie een idee ontwikkeld, dit wil ik graag gaan uitwerken en heb hier een paar jongeren voor nodig. In deze eerste fase alleen jongeren zonder medicatie voor depressie. ⠀

Heb je interesse, wil je meer weten, wil je inzicht of wat dan ook stuur me dan een PB, een mail naar edithpieterson@gmail.com of kom naar een van de Masterclasses. ⠀

P.S. een open mind is wel makkelijk, maar die heb je waarschijnlijk al. 😀

Chakra GEEL

Het is de kleur van de derde chakra die zich net onder de ribbenkast bevindt en wordt ook wel de zonnevlecht genoemd. Het staat voor energie, zelfvertrouwen, kracht en je ruimte in nemen. ⁣

⁣De zon is ook zo'n krachtig instrument wat zelfvertrouwen uitstraalt en zijn of haar ruimte in neemt. In de afgelopen dagen hebben we weer af en toe kennis gemaakt met de zon. Het is lente!

Loslaten, nieuwe plannen en 30 maart Arnemuiden

https://www.youtube.com/watch?v=RYRvAjeOhDQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3gj42Mv6U68yJdprn5Jxt-yks0rzKec90_fJk59o89tnbARKboG4a0Ydg

Chakra GEEL

Waarom twijfelen we meer aan onze dromen dan onze angsten? Wie zegt dat onze angsten de waarheid spreken?⁣

⁣Bedenk je eens hoeveel je zou kunnen bereiken in je leven als je aan je angsten zou twijfelen ipv aan je dromen. ⁣

⁣Je zou grote dingen kunnen bereiken. ⁣

Dus, waarom zou je niet eerst eens aan je angsten twijfelen?⁣

Chakra Oranje

ORANJE.⁣

Het is de tweede Chakra kleur. Het staat vaak voor het uiten van emoties, relaties, beweging, en creativiteit. ⁣

En vooral creativiteit heb je bijna altijd nodig. Je hebt creativiteit nodig om moeilijke dingen te overwinnen. Je hebt creativiteit nodig als je gedachten veelal negatief zijn. Of om van een "probleem" een uitdaging te maken. ⁣

Of gewoon om in de wolken een vorm te zien.⁣

Chakra ROOD

ROOD⁣

Het is de kleur van de onderste chakra en die zich onder de heupen bevindt. Rood staat voor passie, hartstocht, haat, agressie, energie.⁣

Rood is ook een van mijn favoriete kleuren, zeker als het gaat om mijn favoriete vervoermiddel....⁣

Masterclass

Vorige week heb ik een aantal masterclasses gedaan Vind je kracht. Hoewel een aantal nieuwe mensen er wat gereserveerd tegenover stonden, bleek achteraf toch dat er achteraf toch al wat veranderd was. Je bent dus nooit te oud om te veranderen.....⁣

30 maart Zielsgelukkig spirituele doe- en ervaarbeurs in Arnemuiden

30 maart Zielsgelukkig spirituele doe- en ervaarbeurs in Arnemuiden, super leuke en gezellige beurs en ook nog eens gratis entree, kom je ook?

Masterclass Vind je Kracht

Zou het niet fantastisch zijn om dat te doen wat jij wilt en te reageren zoals jij wilt? niet uit egoïsme, maar echt vanuit jezelf, vanuit jouw kracht.

In deze Masterclass leer ik je hoe je dat doet, hoe je kunt luisteren naar jezelf en jij kunt ondervinden en voelen hoe het is om jouw eigen kracht te staan. Dit doe ik met hele simpele en super leuke technieken.

Je bent zoveel meer dan wat je nu denkt, jij bent wat jezelf bedenkt wat je bent, vanuit je eigen kracht. Daardoor voel jij je energieker en fitter en wordt het zoveel makkelijker en leuker om alles op je pad aan te kunnen.

En je gaat dit omzetten naar wat JIJ wil en niet wat een ander van jou verlangt.

Is het zo makkelijk? JA!!
Je leert het in deze masterclass.

De locaties zijn 1 keer per maand in:
Breskens, Centrum Qi
Hulst, Mulderstraat 6
Goes, 't Westlicht

Handig is om je even aan te melden, zodat ik weet hoeveel mensen ik kan verwachten en dat het ook niet overvol is. Inschrijven kan hier.

Masterclass Vind je kracht is de nieuwe naam voor de workshop Manifesteren.

Deel 7 – Burnout en waar ga je heen!

Het mooiste is dat ik zoveel geleerd heb van mijn burn-out, ik ben gestopt met het werk wat ik altijd heb gedaan. Het was een superleuke tijd, maar achteraf gezien niet het pad wat ik maar moest blijven volgen.Ik ben heel erg verandert sinds ik een ander pad heb gekozen, het pad van hypnose en de inzichten hoe de hersenen werken, maar wat het grootste verschil heeft gemaakt is mijn SoulKey Therapist opleiding. Binnenkort is de Master, daar kijk ik echt naar uit.

Inmiddels heb ik veel inzicht gekregen in de burn-out op zich, ik heb ook al veel mensen eruit geholpen. Wat mij daar het meeste bij opvalt is dat mensen uit een burn-out komen als ze eindelijk in hun eigen kracht komen te staan, in hun eigen IK. Burn-out en spiritualiteit hangen samen, je komt in een burn-out als je niet verder zoekt dan dat wat er is. Ik zelf ben altijd spiritueel bezig geweest, maar dan meer vanuit het stiekeme hoekje, vroeger al geleerd dat je dat allemaal beter niet uit kan spreken, maar dat gaat nu wel veranderen, domweg door het feit dat ik mezelf niet kan veranderen op dat punt, ik zie, voel en weet meer dan de meeste mensen om me heen.

Doordat ik dat altijd zoveel mogelijk verstopt heb gehouden en dus niet in mijn eigen kracht ben gaan staan daardoor in een burn-out beland. Iets wat ik zeker weet is dat ik daar zeker niet meer in terug wil.

Wat blijft er nu dan over? Opstaan voor wie en wat ik ben en ik ben zoveel meer dan wat je ziet of denkt dat ik ben. Dit geldt niet alleen voor mij maar voor nog heel veel mensen. Mensen zijn toch altijd geneigd om alleen dat te zien wat ze willen zien. Ik kijk graag verder dan dat, altijd al gedaan en verder weinig mee gedaan.

Dat is nu verandert en nog verder aan het veranderen. Jammer alleen dat er mensen dan ineens bang van je zijn, daar zit dan nog wel oud zeer. Het mooie is dat ik dat nu kan zien en daaraan kan werken. Die mensen kan ik niet veranderen, maar mezelf wel. In ieder geval hoe dat voelt voor mij.

Dit was het wat betreft de burn-out, het laatste deel liet op zich wachten omdat ik geen idee had wat ik moest schrijven. Ik zat nog even met het stukje om op te staan voor mezelf en in mijn eigen kracht te staan.

Door de burn-out en door mijn nieuwe pad van hypnose ben ik toch al veel ‘vrienden’ kwijtgeraakt en nu er nog maar een paar over zijn en de andere vervangen door leuke en nieuwsgierige mensen kunnen de paar die het nu helemaal niet meer zien zitten ook een ander pad nemen. Het pad waar ik nu op zit voelt in elke vezel en elke cel als het juiste pad.

Lang leve mijn burn-out en de inzichten die daaruit voort zijn gekomen!

Mocht je vragen hebben of wil je eens langskomen neem dan gerust contact op. Je krijgt altijd antwoordt.

Dank je wel voor het lezen!

Deel 6 – Burn-out en wat is de reden van het leven

Als ik zo terug kijk op mijn leven, dan zie ik ook wel dat ik het niet makkelijk heb gehad. Op sommige momenten had ik het ook wel helemaal gehad met mijn leven, maar God geeft je nooit meer dan je aan kan. Op een vreemde manier heeft mij dat echt geholpen, want als God zoveel vertrouwen in mij heeft dat ik het allemaal aan kan …. Dan mag ik toch van mezelf ook aannemen dat ik het aan kan, zeker omdat er vertrouwen naar mij toe is.

Inmiddels zie ik het allemaal anders, het leven is helemaal niet zwaar, wij maken het zelf ‘zwaar’ en moeilijk, dit heeft alles te maken met de mensen om ons heen, met onze opvoeding, school, de hel maatschappij. Wat ‘hoort’ en wat ‘niet hoort’. Wie heeft dat eigenlijk bepaalt, wat er wel hoort en niet hoort. Dat is ook zoiets, neem nooit zomaar iets aan, stel vragen bij alles in je leven, dat was en is mijn motto. Vroeger was dat knap lastig, er waren niet zoveel mensen om mij heen die een gedachtegang hadden als ik, nu nog niet, maar nu praat ik er veel makkelijker over, het maakt me ook niet meer uit wat anderen ervan vinden.

Ik heb mijn leven om moeten gooien om door te kunnen gaan en dat heb ik voor mezelf op een fantastische manier gedaan, ongeacht wat een ander ervan vindt. Ik sta niet in iemand anders zijn of haar schoenen en een ander draagt ook niet mijn schoenen. Respect heb ik er wel van gekregen, respect voor mezelf en zeker voor anderen, ongeacht hoe iemand zijn leven leidt. Ieder van ons heeft zo zijn of haar eigen kwaliteiten en mooie kwaliteiten hoe mooi is dat! De diversiteit van de mens, ik kan er echt van genieten.

Alles wat ik in mijn leven onderzocht heb en de dingen die er gebeurd zijn, daar heb ik echt van geleerd. En al die ervaringen die heb ik bij elkaar gedaan en er filmpjes van gemaakt en uitgelegd hoe je positief kan zijn, iedere dag weer, hoe jij je eigen minder leuke gedachten of nare gedachten kan aanpakken. De hele Challenge (zie website) is gebaseerd op mijn ervaringen. Ik ben uit die put geklommen en het kan niet zijn dat de weg die ik heb afgelegd, dat deze alleen maar voor mezelf bedoeld is. Ik vind dat je dit best mag delen, ik help heel graag mensen met hun leven omgooien en de nodige inzichten te geven. Daar geniet ik van, maar ook van de discussies dan kunnen ontstaan.

Niet dat ik vind dat mijn manier de beste is, want dat geldt niet voor iedereen. Het is mijn waarheid, maar als je niet happy bent met je leven of als je een ‘best’ leven hebt, dan ben je ook zoekende naar meer of naar anders. En daar ben ik goed in en ik groei nog iedere dag, iedere minuut! Juist ook doordat ik met mensen werk, want ook daar leer ik heel veel van.

Er is zoveel meer dan we meestal denken, als je alleen al kent naar ons brein. Ons brein is behoorlijk en we gebruiken echt maar een heel klein beetje daarvan, waarom zoveel hersenen hebben als we er bijna niet van gebruiken, da’s toch zonde. Tenminste dat vind ik, want wat kan ik eigenlijk met mijn brein, wat zijn eigenlijk de mogelijkheden. Door mijn opleiding tot hypnotherapeut ben ik tot de slotsom gekomen dat er zoveel meer mogelijk is in onze bovenkamer en met mijn opleiding tot SoulKey therapeut is het allemaal nog meer weten geworden. Hoe bijzonder is het eigenlijk dat er zoveel meer dingen mogelijk zijn dan dat wij ‘normaal’ gesproken denken.

Het verhaal gaat verder in deel 7, mijn zoektocht naar hoe het leven in elkaar steekt, dus dat is voor de volgende keer.

De delen staan ook hier op mijn Blog en met vragen mag je ook altijd contact met me opnemen. Tot de volgende!

Deel 5 – Burn-out en wat is de reden

Eigenlijk wel fascinerend hoe de dingen lopen in het leven, waarom heb ik bijvoorbeeld een burn-out gekregen? Ik bedoel ik had best leuk werk, best leuke collega’s en de rest van mijn leven liep ook niet verkeerd. Eigenlijk liep alles best wel, het leven was best.

Tja en inmiddels weet ik dan ook wel dat het echt niet de bedoeling is dat je leven ‘best’ is, je leven mag best wel iedere dag goed, prettig en zelfs geweldig zijn. Het heeft niks te maken met je omstandigheden, het heeft ook niets te maken met de mensen om je heen. Het heeft alleen maar met jezelf en in dit geval met mezelf te maken.

Hoeveel contact had ik eigenlijk met mezelf, hoeveel aandacht gaf ik mezelf, hoeveel liefde gaf ik mezelf?

Tijdens de burn-out kon ik nog geen dag vooruitkijken, ik kon niet iets wat niet opgeschreven stond, mijn leven ging voorbij en ik zat ergens in een mist of zoiets.

Alles om mij heen ging gewoon door en ik had er geen benul van, ik functioneerde wel, maar daar had je alles mee gezegd. Ik begreep niks meer, ik kon nergens meer over nadenken, ik stond op, ging buiten wandelen (probeerde ik in ieder geval) en probeerde mijn huishouden draaiend te houden. Brood smeren voor mijn kinderen, beetje stofzuigen en alles in een mist of in een waas, de wereld draaide om mij heen door en ik was niet eens op de wereld, tenminste zo leek het. Ik wist vaak niet of ik iets gedroomd had of dat het echt was gebeurd, als ik wakker werd dan schreef ik op wat ik gedroomd had, zodat ik overdag geen blunders maakte omdat ik iets had meegemaakt (dacht ik) maar dan had ik het weer gedroomd of andersom, het was echt gebeurd en ik dacht dat ik het had gedroomd. En al mijn spieren deden zeer, alles wat ik deed was pijnlijk.

Nu snap ik het allemaal wel, nu zie ik wel wat er allemaal gebeurd was en wat er gebeurde en ook nog waarom het gebeurde. Mijn leven was ‘best’ en dat had ik niet voor mezelf gepland, toen ik nog daarboven was heb ik mijn leven anders bepaald, de rode draad in mijn leven is en was duidelijk. Ik heb heel iets anders voor mijn leven beslist dan dat waar ik in zat. ‘Best’ is niet goed genoeg. Het kan niet zo zijn dat je daarboven beslist dat je een ‘best’ leven gaat leiden.

Dus mijn leven op de schop en dat was op zich nog niet zo moeilijk, het was toch al 1 grote chaos. Vandaar uit wilde ik dan structuur in mijn leven gaan brengen en dingen opruimen. Ik begon met mijn huis opruimen, een opgeruimd huis is een opgeruimde geest, zeggen ze!

Ik heb veel dingen weggedaan, naar de kringloop en naar de stort, al die dingen die ik meesleepte uit mijn verleden, dingen van mijn opa, van mijn oma, van mijn moeder of gewoon herinneringen. Alles wat ik beet pakte dacht ik over na, leuke herinnering of minder leuke of wat er ook gebeurde, alles aangepakt, zowel de spullen als de geest en dus de herinnering. Waar ik niks mee kon ging weg, ook de herinnering. Behalve de leuke herinneringen.

De grote vraag waar ik al een poosje mee bezig ben, is wat was de bedoeling van de planning met mijn leven, ik heb er al heel veel inzichten in en alles wat ik al had bedacht, die ik zelf heb uitgevonden en bedacht, kreeg ik ook te horen op de training van de SoulKey (Klik hier)

Echt heerlijk dat ik daar alleen maar bevestiging kreeg voor wat ik al dacht …

Het verhaal gaat verder in deel 6, mijn zoektocht naar hoe het leven in elkaar steekt, dus dat is voor de volgende keer.

De delen staan hier ook op mijn Blog en met vragen mag je ook altijd contact met me opnemen. Tot de volgende!

Deel 4 – Burn-out wat is het nu werkelijk en de zoektocht naar wat het leven is.

Ik heb inmiddels zo’n beetje alles nagelezen en uitgeprobeerd wat een burn-out betreft, je kan terugkijken naar hoe en wat en waarom de dingen zijn ontstaan, maar ik ben in het NU en ik wil naar voren, dus wat houdt me dan tegen? Dat zijn allemaal vragen waar ik antwoord op wilde hebben en die heb ik dan ook inmiddels.

Want naar vroeger kijken kan leuk zijn, maar dat is soms toch ook behoorlijk donker en wat nu, als er een manier is om niet meer terug te kijken maar alleen maar naar vandaag en misschien morgen, maar met morgen kan ik ook (nog) niet veel, want we zitten op vandaag.

Waar ik wel achter kwam is dat ik niet goed weet wat ik met emoties moet. En dan is het wel lekker makkelijk om te zeggen dat dat voorkomt uit mijn opvoeding, ja dat dan weer wel, maar als ik weet dat het uit mijn opvoeding komt, dan is dat leuk! Ik weet waar het vandaan komt en wat ga ik er dan aan doen?

Om te weten waar iets vandaan komt verandert nog niet dat wat nu is, het is alleen maar een weten dat ik het weet en daar is de kous mee af.

Waar zitten gevoelens eigenlijk en wat kan je er mee? Ik vind dat je er niet veel mee kan, niet als het verdrietig of boos of angstig maakt. Plezier wel ja, dat dan weer wel.

Dus hoe krijg je het voor elkaar om iedere dag prettig te vinden en iedere dag een plezier te vinden? Nou daar heb ik inmiddels tig voorbeelden van en ze werken goed, niet allemaal maar de meeste wel. Ik kan inmiddels van mezelf zeggen dat ik alle dagen voor 98% plezier heb. En dat is een wereld van verschil met voor en tijdens de burn-out.

1 van de beste manieren die echt goed werken is om met een positieve gedachten te gaan slapen, het is namelijk zo dat de laatste gedachte die je hebt als je gaat slapen, daar word je ook mee wakker. En dus is het beter als die laatste gedachte positief is. En als je dan de volgende morgen wakker wordt dan gelijk opstaan, want als je blijft liggen dan ga je vanuit de positieve gedachte naar dat wat je gewend bent en dat is malen en dan wordt het altijd negatief, zeker in het begin.

Dus een positieve gedachte nemen als je gaat slapen en met wakker worden eruit!

Het verhaal gaat verder in deel 5, mijn zoektocht naar hoe het leven in elkaar steekt, dus dat is voor de volgende keer.

Met vragen mag je ook altijd contact met me opnemen. Tot de volgende!

Deel 3 – Burn-out wat is het nu werkelijk en de zoektocht naar wat het leven is.

Wat mij ook opvalt zijn overtuigingen, er zijn overtuigingen die ervoor zorgen dat je in een burn-out komt en er zijn overtuigingen waardoor je niet snel geneest of in ieder geval moeizaam.

Het zijn ook overtuigingen die je mee slepen. Ze slepen je bij jezelf vandaan, hoe meer verwijdert hoe moeilijker het wordt. Het is niet zo dat iedereen een burn-out krijgt, omdat hij of zij van zichzelf verwijderd is, maar degene met een hogere sensitiviteit hebben een veel grotere kans. Zeker als je meer bezig bent met een ander dan met jezelf, een burn-out betekend precies dat. Je bent meer bezig met een ander het naar de zin maken dan met jezelf, weglopen van jezelf dus. Aandacht geven aan een ander is ook makkelijker dan aan jezelf.

Je kent de uitspraak wel ‘Te goed zijn voor de wereld’ dat is er zeker eentje. Als je ‘te’ goed bent, dan ben je echt slecht voor jezelf, dus waar ben je dan wel goed voor? Voor een ander en de ander heeft het vaak niet door, jij vraagt dan weer meer aandacht of je wordt sneller ziek en de ander verwijdert zich van jou. Of we het nu hebben over vrienden of een partner of een kind of vader of moeder of wie, dat maakt allemaal niet uit. Zo gaat het vaak.

Feit is wel dat een ander vaak niet zo geïnteresseerd is in een ander, in dit geval dus jij. Iedereen is bezig met zijn eigen leven, met zijn eigen wereld en zo hoort het ook. Degene die ‘te’ goed zijn vallen buiten de boot, je raakt letterlijk opgebrand door alles wat je doet en zeker alles wat je dan ook nog denkt, vooral dat je niet genoeg waardering krijgt of iets in die trant.

Wat mij heeft geholpen is de stilte in mezelf opzoeken, iedere dag een kwartier tot een half uur echt stil zijn. Geen gedachten, gewoon helemaal niks, alleen maar naar mijn ademhaling luisteren en verder niets. Dat werkt zo goed dat ik me zelfs spontaan niet meer druk maakte om iets. Ik merkte dat er veranderingen kwamen, eigenlijk al na een paar dagen. In het begin was het moeilijk om stil te zijn, maar het werd steeds makkelijker en steeds leuker. Ik krijg er creatieve ideeën van en spontane ingevingen, het is echt leuk.

Het verhaal gaat verder in deel 4, mijn zoektocht naar hoe het leven in elkaar steekt, dus dat is voor de volgende keer. Met vragen mag je altijd contact me mij opnemen.

Deel 2 – Burn-out wat is het nu werkelijk en de zoektocht van het leven!

Dan heb je een burn-out en hoe nu verder. Wat ik vertelde in Deel 1 over wat Beerlandt erover zegt, daar mag ik dan mee aan de slag gaan.

Beter voor mezelf zorgen, beter naar mezelf luisteren en meer van mezelf houden. Nou hoe moeilijk kan dat nou zijn! Toch wel lastiger dan ik dacht, ondanks dat het pijnlijk was, was het wel erg makkelijk geworden om zo’n beetje ‘vriendloos’ te zijn. Ik had ineens veel meer tijd voor mezelf, ja ook omdat ik geen werk meer had. En dan kom je er eigenlijk achter dat alles wat ik deed eigenlijk was gebaseerd op het er voor een ander zijn, maar nu werd het ook echt wel tijd om er voor mezelf te zijn. Ik ging van alles doen, echt alles om maar niet bezig te hoeven zijn met mezelf. Beetje struisvogel gedrag.

Ergens kwam er een punt dat ik over het leven door ging nadenken, is altijd wel favoriet van mij geweest, maar nu ging ik dieper, wat is het leven eigenlijk, waarom zijn wij hier eigenlijk, wat is de bedoeling ervan. Nou ben ik sinds mijn puberteit ook al heel erg geïnteresseerd in kwantum fysica, ‘da’s ook een vreemde combinatie’ kan je nu misschien denken, maar dat is het juist helemaal niet. Alles is energie en dus trilling, als er geen trilling is dan is er niets, dan is deze laptop waar ik op zit te tikken er niet, maar dan ben ik er ook niet om dit te schrijven en jij bent er ook niet om dit te lezen. Er is dan helemaal niets!

En dan komt de vraag: Wat nou als de onjuiste trilling mijn burn-out heeft veroorzaakt? Kan ik mijn trilling veranderen zodat ik weer fit ben en energie heb? Het antwoord is JA! En hoe doe je dat dan?

Nou als alles trilling is, dan kan ik van die trilling gebruik maken, bijvoorbeeld naar het bos en dan tegen een boom aan leunen (had ik wel eens gehoord dat dat kan) en inderdaad, je voelt de boom. Sterker nog: elke soort heeft zijn eigen trilling en geeft een ander gevoel. Maar gewoon in het gras gaan liggen geeft ook een ander gevoel of in de zon gaan staan of in de volle maan. Als je goed naar jezelf luistert dan voel je dat of merk je verschil op. Wat nog meer heeft geholpen is in de winter de Westerschelde in duiken, de kou geeft ook een trilling en dan meer de innerlijke trilling. Innerlijk trilling zorgt ervoor dat je de dingen loslaat, nare herinneringen of trauma’s. Daar zijn ook oefeningen voor, trillingen opzoeken door je lichaam op een juiste manier te belasten. Heerlijk is dat, je laat allerlei dingen los zonder dat je erover na hoeft te denken.

Het verhaal gaat verder in deel 3, mijn zoektocht naar hoe ...

Deel 1 – Burn-out wat is het nu werkelijk

Toen ik een aantal jaar geleden mezelf in dikke tranen bij de voordeur op de grond vond, omdat ik niet wist welke jas ik naar mijn werk aan moest doen, werd voor mij duidelijk dat ik mezelf misschien beter even kon ziek melden op mijn werk.

Terug naar mijn werk is er niet meer van gekomen en ben ik mezelf gaan omscholen naar hypnotherapeut, omdat dit op mijn pad kwam en het voelde echt zo goed om dat te gaan doen. En nog, ik ben een goeie hypnotherapeut en coach, ik werk graag met mensen, laat ze graag zien hoe je de dingen anders kan zien.

De opleiding tot hypnotherapeut heb ik op gevoel gedaan, bij dag 1 leerde ik namelijk dat het onbewuste echt zoveel meer onthoud dan het bewuste. Lekker makkelijk voor mij, want de hersenen werkte niet mee om iets te onthouden. De theorie bij het examen was daardoor ook ronduit slecht. Maar dat terzijde.

Bij de opleiding heb ik geleerd dat eigenlijk alles ‘tussen de oren’ zit. Wij praten onszelf zoveel aan dat we dat dan voor waarheid aannemen, een ‘gewone’ hypnosesessie is dan ook om te zorgen dat we dit omzetten naar iets positiefs, dit is kort door de bocht, maar hier komt het wel op neer. Je hebt jezelf iets aangepraat, dus kan je het jezelf ook weer on-aanpraten.

En dan komt de vraag, wat dan met een burn-out, want met hypnose is dat ook te verhelpen. Wat is eigenlijk een burn-out? Dat wilde ik graag weten, je kan er op Google heel veel over vinden en je kan er heel aan doen, maar ik wilde meer weten, tijdens de opleiding leerde ik heel veel leuke mensen kennen en 1 daarvan had het over een boek van Christiane Beerlandt, ik had er nog nooit van gehoord, maar tijdens een bezoek bij mijn collega thuis kon ik het boek bekijken. Ik heb het inmiddels ook aangeschaft en het is mijn 2de bijbel geworden, ik zoek er alles in op, ook dingen van mezelf om op deze manier meer inzicht in mezelf te krijgen zeker wat de burn-out betreft.

Over een burn-out zegt Beerlandt:

Je doet jezelf pijn; je bent hard voor jezelf, een ingehouden weerstand. Een blijven volhouden, hoeveel stokslagen je ook zou krijgen, hoeveel signalen ook. Jij begeeft niet, jij houdt koppig vol, ondanks je pijn. Een achterhouden en inhouden van energieën, van informatie, van dingen die je beter wel zou zeggen, meedelen, uiten t.o.v. je omgeving …. Enz enz

Het komt erop neer: je zorgt niet voor jezelf, je luistert niet naar jezelf en je houdt niet van jezelf.

Ik vond dit wel lastig, want ik dacht dat ik dat allemaal wel deed. En dingen zeggen tegen andere … dat heb ik dan uiteindelijk wel gedaan, maar heeft me ook direct bijna al mijn vriendschappen gekost, ik had het misschien beter of anders kunnen zeggen? Tact is niet 1 van mijn beste eigenschappen (hulp vragen trouwens ook niet), aan de andere kant, waarom een heel verhaal als het ook kort en bondig kan. Scheelt een hoop gezwets en belangrijker nog: een hoop energie.

Het is al best een lang verhaal en wordt nog langer in mijn zoektocht naar hoe het leven in elkaar steekt, dus dat is voor de volgende keer.

Met vragen mag je ook altijd contact met me opnemen. Tot de volgende!

Bomen maken geluid én muziek

Bomen maken geluid en niet alleen als het waait. Dat hoor je niet als je er langs loopt, maar het is wel degelijk zo.

Wetenschappers kunnen trillingen waarnemen door sensoren te plaatsen op de boom. Zo kun je de sapstroom zien, de gassen die om een boom hangen en de vochtigheid van de boom meten.

Kunstenaar Bert Barten ontdekte dat je aan die trillingen een instrument kunt hangen. Hij deed dat met een synthesizer en stond versteld van het resultaat. De bomen maken met hun trillingen wondermooie, melodieuze muziek.

Een klein fragment van de 'bomenmuziek'.

nos.nl/artikel/2188375-bomen-maken-geluid-en-muziek.html

Het geluid van de bomen

Samen met zijn compagnon Scot Gresham-Lancaster heeft hij contact met wetenschappers van verschillende universiteiten in de wereld die informatie aanleveren over de bomen die zij onderzoeken. Zo kunnen ze zien of er ergens bijzondere bomen staan die ze willen beluisteren.

Barten bouwde technische hoogstandjes van sensoren, kabels en computerblokken om zelf ook de geluiden van bomen zo perfect mogelijk te kunnen registreren. Ook maakten de twee een gecomprimeerde versie van het geluid dat een boom maakt gedurende de acht maanden in het jaar dat hij actief is.

Dit weekend gaat een droom van het tweetal in vervulling: zaterdag gaan de twee in een park in het Brabantse Bergeijk hun opgenomen bomengeluiden combineren met de geluiden van de bomen daar. De planten krijgen ook een sensor en vervolgens is het afwachten hoe die verschillende geluiden een groot concert vormen.

Het zijn in Bergeijk cederbomen die gebruikt worden. "20 procent komt van het geluid dat wij voorbereid hebben, maar 80 procent moet komen van de ceders in het park" zegt Bert Barten. "Het wordt dus geweldig spannend. Want wij bepalen alleen de klankkleur, de bomen bepalen de rest van de compositie."

Respect

Als je de geluiden die boom maakt voor het eerst hoort, is dat een overweldigende ervaring. Het is alsof de boom een stem heeft, die je aanspreekt op een hele ingetogen, bescheiden manier. Maar wel indringend. Dat is precies wat Bert Barten wil: "Mensen moeten begrijpen dat een boom leeft, dat het geen ding is. Dat je er respect voor moet hebben."

Hij heeft op verzoek sensoren gehangen op de boom voor zijn atelier. Het is een oude populier, die behoorlijk gesnoeid is. Maar als de kastjes en de kabels zijn aangesloten, blijkt al gauw dat deze boom zijn partijtje nog mee blaast.

We horen zelfs hoe het sap een hobbeltje moet nemen langs een tak. Er is even een huppeltje in de muziek. De omgevingsgassen die we horen, zorgen dat de muziek spanning krijgt. De vochtigheid van de boom brengt de muziek naar een hoogtepunt.

"Ongelooflijk!" roept een buurjongen die onze handelingen met belangstelling heeft gevolgd. "Wat een indrukwekkend geluid, dat dit uit een boom komt! Ik ga dit zeker aan mijn biologieleraar vertellen, want die klaagt altijd dat hij niet weet hoe hij de natuur dichterbij kan brengen. Nou, op deze manier lukt dat wel!" Bert Barten glundert: dit is precies wat hij beoogt.

Kwantum Fysica

Kwamtumfysica: over leven in een illusie en het creëren van je eigen energieveld

Voordat je verder gaat, bekijk dit fragment om te voorkomen dat je de clue straks mist. Voor healers zoals ik die dagelijks met onzichtbare materie werken is dit een geweldige scene! “Then you realise the truth, there is no spoon”.

www.youtube.com/watch?v=XO0pcWxcROI